M’n klas en leraren

Onze klas, klas 2E, is tamelijk onstuimig. Een docent hoeft maar iets grappigs te zeggen of weet ik veel wat, en de hele klas zit te smoezelen en te grinniken. Een leraar hoeft alleen maar even buiten gehoorsafstand te zijn en de klas is gevuld met oerwoudgeluiden en geroep, misschien wat leerlingen die door het lokaal rennen om afgepakt lekkers.

Er zijn maar een paar docenten die onze klas onder bedwang kunnen houden, maar op een gezellige humoristische droge manier. Onder andere meneer Stouthart, leraar Latijn. Helaas is die weg uit ons docentenlijstje, net als de 1 uit 1E vervangen is door een 2. Verder heeft men nog meneer Bosman (a.k.a. Woudman) die veel gemeenschappelijk heeft met mijnheer Sto. Het hoogtepunt uit zijn lessen is als de klas rumoerig is. Hij slaat dan keihard met zijn hand op de tafel en deelt luid mede dat het STIL moet zijn. Dit herhaalt hij een paar keer en daarna gaat hij over op: ‘IK BEN BOOS.’ En onze klas, je zult het wel raden, kan niet stil wezen. Ik weet niet wat het is. Maar mijnheer Boz, jaja, die weet het magische woord, het enige woord dat ons tot stilte kan manen- nee, dwingen:

‘STRAFWERK!’

Het is eindelijk stil. Mijnheer Bosman is een beetje geïrriteerd over het feit dat dat voor 2E de enige sleutel is naar stilte. Onze mentor werkt al aan iets waarbij de hele klas stil moet zijn: Klokstilte. Zo stil dat men de klok kan horen tikken. Het is al eens uitgevoerd en er is ook mee geëxperimenteerd (klokstilte terwijl mevrouw Pool Latijn uitlegt) en het is serieus mogelijk!

Mevrouw Pool zelf kan het ook wel. Zij is gewoon grappig en haar droge zelf. Ze schaamt zich niet dus soms leest ze heel grappig voor met verschillende stemmen, etcetera. Deze leraren zijn in ieder geval niet zo onaardig tegen onze klas.

Maar volgens mij heeft meneer Hamel niet eens door dat onze klas zo anders is. In zijn lessen zijn we altijd zo stil. Misschien omdat als we praten, hij ons meer huiswerk geeft..?

Advertisements

2 thoughts on “M’n klas en leraren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s